Puppies - Valpar

Valpar planerade vintern 2023/24


Vi planera valpar efter Thea - Welford's Greenhill Garden & Carltong - CH Welford's Carlton Park.

Mera information kommer. Vid intresse kontakta Carsten via email carsten@weflord.se          CH Welford's Carlton Park                               Welford's Greenhill Garden

                   Carlton                                                                  Thea


Theas valpar planeras komma till världen november 2023 och kan flytta till sina nya hem medio januari 2024. Intresserad ? Hör av dig till mig på carsten@welford.se

Valpar från Kennel Welford

  

Vår Kennel är baserad norr om Stockholm i Upplands Väsby ute på landet. Vi bedriver en liten uppfödning av rastypiska, exteriör riktig och kärleksfulla welsh springer spaniels.

Våra valpar är uppväxta i hemmiljö efter friska, sunda och välmeriterade föräldrar tillsammans med vår övriga hundflock. Vi kommer löpande under valparnas uppväxt skicka ut veckobrev med information och bilder. De första 3-4 veckor tar vi inte mot besök eftersom tiken och valparna behöver lugn och ro därefter är självklart blivande valpköpare varmt välkomna.


Valparna levereras tidigast vid 8 veckors ålder och då ingår följande:
* Registrerade i Svenska Kennelklubben och SKK:s köpeavtal används
* ID-märkta med microchip
* Veterinärbesiktigade (inte äldre än 7 dagar gammalt) samt vaccinerade
* Regelbundet avmaskade
* Valpkullsförsäkrade mot dolda fel i 3 år i Agria

* Ett informationsblad "väkommen hem Welford" med matlista och goda råd.
* Valpkasse med hundmat från Royal Canin (den mat valparna är vana med)
* Liten filt.
* 1 gratis trimtillfälle.


 

Fakta Welsh Springer Spaniel (SKK):


Historik

Rasen blev erkänd 1902 och kommer från en typ av röda och vita spanielhundar som var vanliga i Wales. Den kom till Sverige under 1960-talet och har sedan dess stadigt och i lagom takt etablerat sig i Sverige. Det registreras cirka 390 hundar per år i Sverige (2015).

Användningsområde

Historiskt är rasen en stötande och apporterande hund. I dag får man anse den vara en sportig, allsidig hund. Den lämpar sig väl som viltspårshund, då den har en god spårningsförmåga likaväl som den med rätt träning kan bli en duktig agilityhund. Den kräver en hel del motion, och vill ha meningsfulla, stimulerande uppgifter att utföra.


Hälsa

Generellt är rasen mycket sund. Allvarliga problem är inte vanligt förekommande.


Egenskaper / Mentalitet

Rasen är en mycket alert och allsidig hund som trivs bäst om den får stå i centrum. Man bör uppfostra den med konsekvens. Den är livlig och glad.


Storlek och utseende

Mankhöjd för hanar är ca 48 cm och tikar ca 46 cm. Det är en sund hund utan överdrifter. Öronen är korta och huden runt ögonen ska vara stram. Färgen är endast vit med djupt röda fläckar.


Pälsvård

Regelbunden pälsvård. Framförallt är det tassar och öron som ska skötas. Pälsvården är inte mer krävande än att man som hundägaren själv kan sköta den. Man bör trimma den 2-3 gånger per år. Vid behöv hjälpar vi gärna till med trimning.

 

Med vänlig hälsningar oss på Kennel Welford

Urban & Carsten

www.welford.se

 

Carsten Haven Sörensen – 0709979870 – carsten@welford.se


Intresserad av Welford valp ?


Carsten Haven Sörensen & UrbanPettersson

+46(0)709979870


Kylebacke

Runsavägen 106

SE-19491 Upplands Väsby

Sweden


Carsten@Welford.se