Puppies - Valpar

Welford

Welsh Springer Spaniel

 

Puppies expected Mars 2019

Rickie - CH Welford's Richmond Imperial is mated to Gabe - CH Glenbrows Scirocco

 

Gabe - CH Glenbrows Scirocco Ricie - CH Welford's Richmond Imperial

 

All puppies reserved

 

 

***

 

Puppie plans Autumn 2019 by Abby - CH Welford's Notting Hill Deluxe, male will sonn be announced

 

 

Hej är du och din familj intresserad av en Welsh Springer Spaniel och ny familjemedlem ?

 

Vår Kennel är baserad norr om Stockholm i Upplands Väsby ute på landet. Vi bedriver en liten uppfödning av rastypiska, exteriör riktig och kärleksfulla welsh springer spaniels.

Våra valpar är uppväxta i hemmiljö efter friska, sunda och välmeriterade föräldrar tillsammans med vår övriga hundflock. De första tre veckorna tar vi inte mot besökare eftersom tiken och valparna behöver lugn och ro därefter är självklart blivande valpköpare varmt välkomna.

 

Valparna levereras vaccinerad mot valpsjukan, parvo och kennelhosta, microchippad, avmaskad, dolda felförsäkrade i Agria, veterinärbesiktigad och givetvis registrerad i SKK.

 

Pris sek 14.000,-

 

Vid intresse maila oss gärna carsten@welford.se så kontakter vi er.

 

Fakta Welsh Springer Spaniel (SKK):

 

Historik

Rasen blev erkänd 1902 och kommer från en typ av röda och vita spanielhundar som var vanliga i Wales. Den kom till Sverige under 1960-talet och har sedan dess stadigt och i lagom takt etablerat sig i Sverige. Det registreras cirka 390 hundar per år i Sverige (2015).

 

Användningsområde

Historiskt är rasen en stötande och apporterande hund. I dag får man anse den vara en sportig, allsidig hund. Den lämpar sig väl som viltspårshund, då den har en god spårningsförmåga likaväl som den med rätt träning kan bli en duktig agilityhund. Den kräver en hel del motion, och vill ha meningsfulla, stimulerande uppgifter att utföra.

 

Hälsa

Generellt är rasen mycket sund. Allvarliga problem är inte vanligt förekommande.

Egenskaper / Mentalitet

Rasen är en mycket alert och allsidig hund som trivs bäst om den får stå i centrum. Man bör uppfostra den med konsekvens. Den är livlig och glad.

 

Storlek och utseende

Mankhöjd för hanar är ca 48 cm och tikar ca 46 cm. Det är en sund hund utan överdrifter. Öronen är korta och huden runt ögonen ska vara stram. Färgen är endast vit med djupt röda fläckar.

 

Pälsvård

Regelbunden pälsvård. Framförallt är det tassar och öron som ska skötas. Pälsvården är inte mer krävande än att man som hundägaren själv kan sköta den. Man bör trimma den 2-3 gånger per år. Vid behöv hjälpar vi gärna till med trimning.

 

 

 

 

Intresserad av Welford valp ?

 

Carsten Haven Sörensen & UrbanPettersson

+46(0)709979870

 

Kylebacke

Runsavägen 106

SE-19491 Upplands Väsby

Sweden

 

Carsten@Welford.se

 

 

 

 

www.welford.se